top of page

Luovakerho 2

Näin rakennat sketsihahmon

pippe1.jpg
SketsihahmoPippe-Pinkki
00:00 / 08:52

Aloitetaan siitä, että mikä on sketsi? Netin mukaan se on lyhyt ja hauska esitys, missä käsitellään epätavallisia tilanteita. Yleensä huvittavat tilanteet syntyvät siitä, että yhdistetään toisiinsa asioita, jotka eivät liity toisiinsa ja liioitellaan asioita.

Mikä on sitten sketsihahmo? Se voi olla minkälainen hahmo tahansa, mikä naurattaa sinua tai minkä ajattelisit naurattavan muita. Mieti tätä hetki. Millainen hahmo saa sinut hyvälle tuulelle, entä laittaa mielikuvituksesi laukkaamaan? Onko se kolmipäinen hirviö, eläinhahmo, erikoinen vanhus, lapsi, värikäs vaiko ujo hahmo? Vain mielikuvitus on rajana, sillä monenlaisen hahmon voi rakentaa ja monenlainen hahmo naurattaa ihmisiä. Olet ehkä joskus katsellut televisiosta Putous ohjelmaa ja nauranut sketsihahmo kilpailulle. Nyt voi luoda ihan oman hahmosi.

 

Salaisuus on siinä, että sinun pitää uskoa hahmoosi, luoda hahmollesi elämä ja tehdä siitä totta. Tämä taas tarkoittaa sitä, että keksit sketsihahmollesi nimen ja iän lisäksi vaatetuksen, luonteen, äänen, tavat ja tietenkin sen hokeman, josta tulee hahmosi tavaramerkki. Hokemia voi olla useampiakin. Ne voivat olla joko lauseen tai sanan mittaisia. Näitä hyödynnetään myöhemmin sketseissä.

bottom of page