Näin tehdään rooli!
1. Päätä ulkoasu
Ensimmäinen vaihe hahmon rakentamisessa on, että päätät, mitä haluat esittää ja helpoiten pystyt suunnittelemaan sen piirtämällä ajatuksesi paperille. Suunnittelu on tärkeää. Aloita miettimään, mitä rekvisiittaa kodistasi voi löytyä ja keksi hahmo tämän pohjalta. Poikkeusoloista johtuen etsitkin nyt kaikki asusteet kotoasi. Kysy itseltäsi miksi juuri tämä paita, tämä hattu, tai esimerkiksi vyöstä tehty häntä? Mitä tämä huvittava hahmo haluaa kertoa näillä asusteilla? Samalla kun keräät asusteita voit miettiä, mitä sukupuolta olet, mikä on esittämäsi hahmon ikä, entä keksitkö hahmollesi nimen jo tässä vaiheessa. Yleensä nimi on helpointa keksiä vasta, kun hahmo on valmis.
Esimerkkejä asusteista: Tyynyjä (irtomahaksi), siivoushanskat, silmälasit, pyykkipoikia, liian isoja tai liian pieniä vaatteita, harrastevälineitä esim. sulkapallomaila tai sählymaila, kakkulapio ym.
Onko hahmosi esimerkiksi himopelaaja vai epäonnistunut leipuri? Kannattaa liioitella asusteita haaliessa. Näin hahmoista tulee hauskempia.
Sopiva rekvisiitta auttaa roolihahmon luomisessa!

2. Rakenna sketsihahmollesi luonne
Onnittelut! Olet jo pitkällä hahmosi rakentamisessa. Katsele nyt itseäsi peilistä. Minkälainen tyyppi sieltä katselee sinua? Minkälainen luonne tälle ilmestykselle sopisi? Ääni paljastaa usein millainen hahmo on luonteeltaan. Millainen ääni hahmollasi siis on? Onko hän rohkea vai ujo? Onko hän järkevä vai hölmö. Kirjoita paperille asioita hahmosi luonteenpiirteistä. Kun ne ovat selvillä, niin liioittele niitä. Jos hahmosi on hölösuu, niin harjoittele peilin edessä kuinka nopeasti hän osaa puhua, tai jos hahmosi on ujo, niin harjoittele ujoja ilmeitä ja ujoa ääntä. Olet luomassa jotain suurenmoista ja ainutlaatuista!
Tässä muutamia tunnetiloja, joita voit käyttää luonnetta korostamaan: hermostunut, rakastunut, apea, energinen, hilpeä, kekseliäs ym.
Mieti onko hahmosi positiivinen vai negatiivinen luonne? Negatiivisenkin hahmon kiukkukohtauksista voi keksiä yllättävän hauskoja sketsejä.