top of page

Jatketaan Roolin rakentamista

Pippe2.jpg

3. Keksi hahmollesi erilaisia tapoja ja hokemia

 

Hahmosi on melkein jo valmis. Ennen, kun hahmosi on valmis sketseihin hänellä pitää tietenkin olla se kuuluisa hokema. Hokemat jää elämään, niin kuin esimerkiksi: ”Elämä on ihmisen parasta aikaa”. Tee nyt oma hokemasi, mitä sketsihahmosi viljelee joka välissä. Toinen tärkeä asia on miettiä, mitä tapoja hahmollasi on.

 

Syökö hän kynsiään, vai katseleeko usein taivaalle, saako hän hillittömiä äkkinäisiä naurukohtauksia? Keräileekö hän jotain? Kampaako tukkaa joka välissä? Kantaako hän mukanaan aina jotain tiettyä pehmolelua? Harjoittele näitä tapoja peilin edessä ja yhdistä näihin tapoihin hahmon hokema. Hokemia voi olla myös useampia, jos keksit. Mitä enemmän harjoittelet, sitä luontevammin osaat sketseissä käyttää hokemaasi ja kaikkia niitä tapoja, joita hahmollasi on.

 

Muista puhua äänellä, jonka olet päättänyt hahmollasi olevan. Tämä vaatii hiukan harjoittelua, mutta alkaa nopeasti sujua kuin luonnostaan.

VIELÄ!

Mitä enemmän elämäntarinaa keksit hahmollesi, niin sitä uskottavampi siitä tulee ja voit kertoa sketseissäsi esimerkiksi näistä asioista: mitä teen työkseni, opiskelenko, keitä perheeseeni kuuluu, mitkä ovat harrastukseni, mielipuuhani, ongelmani ym. Mieti vastaukset ainakin näihin kysymyksiin: Mitä hahmosi rakastaa? Mitä hahmosi pelkää?

 

Vinkki! Ristiriitainen hahmo on aina mielenkiintoisin. On kiinnostavaa jos hahmosi on vaikka söpö ja se harrastaa vaarallisia asioita.

 

Onneksi olkoon! Olet nyt luonut uniikin hahmon, jota ei ole koskaan aikaisemmin keksitty.

Nyt voit alkaa pitämään hauskaa. Kun olet harjoitellut hahmoasi, niin voit tehdä esimerkiksi seuraavat tehtävät:

 

- Ottaa selfien hahmostasi tai pienen videopätkän, jossa kerrot kuka olet. Sepitä pätkä keksittyä elämäntarinaasi sketsihahmon näkökulmasta ja lähetä se vaikka ystävällesi.

- Voit keksiä valmiiksi sketsejä, miten hahmosi käyttäytyisi erilaisissa tilanteissa, esimerkiksi, kun hän käy kaupassa. Kirjoita näitä ylös paperille.

- Esittäydy perheellesi sketsihahmona ja pyydä heitä kysymään sinulta kysymyksiä, joihin vastaat tietenkin niin kuin kuvittelisit hahmosi vastaavan. Näyttele jo suunnittelemiasi sketsejä perheellesi.

 

Hauskoja hetkiä hahmon parissa!

Lähetä meille kuva sketsihahmostasi!

Voit lähettää kuvan painamalla alla olevaa nappia.

Kuvat jäävät Lastenliitolle eikä niitä julkaista missään. 

Esimerkki sketsihahmoni Pippe-Pinkki

Loin oman sketsihahmoni Pippe-Pinkin edellä mainituilla ohjeilla. Pippe-Pinkin vaaleanpunainen vaatekokonaisuus on kerätty kaikista mahdollisista vaaleanpunaisista asioista, joita löysin kotoa.

 

Faktoja Pippe-Pinkistä:

 

- Hän on joka paikan höylä, oikea supernainen! Kommelluksia hänelle sattuu silloin, kun hän yrittää järjestää mahdollisimman paljon asioita samaan aikaan.

 

- Pippe on yhdistänyt puhelimensa vaaleanpunaiseen kattilaan.

 

- Pippe-Pinkki ei voi elää ilman pinkkejä asioita.

 

- Pippe-Pinkki hihittää aina, kun hän hermostuu.

 

- Oikeastaan Pippe-Pinkki ei saa mitään kunnollista aikaan, vaan on todellinen liikkuva katastrofi!

 

- Pippe-Pinkin hokema on: ”Ei ne mua turhaan kehu”, sekä hokemat ”Jo, jo” ja ”Ni, ni”.

 

Videolla Pippe-Pinkki kertoo hahmostaan lisää.

EsimerkkihahmoPippe-Pinkki
00:00 / 01:45
bottom of page