top of page

Lisää Ulkoleikkejä!

laituri.jpg

Maa, meri, laiva

Kentän toisessa päässä on maa, toisessa meri ja keskellä pihaa on laiva. Leikinvetäjä huutaa aina yhden paikan ja leikkijöiden pitää juosta sinne. Se joka lähtee juoksemaan väärään suuntaan tai jää viimeiseksi, putoaa pois leikistä.

Tulitikkuaski viesti

Leikkijät jaetaan neljän tai kuuden hengen joukkueiksi. Jokaista joukkuetta varten on täysi tulitikkuaski. Tulitikut kannattaa laskea, että jokaisella joukkueella on yhtä monta tikkua. Tyhjä tikkuaski on joukkueen edessä lähtöviivalla ja tulitikut on laitettu lautaselle sopivan matkan päähän. Lähtömerkin saatuaan joukkueen jäsenet viestin tavoin yksi kerrallaan hakee tulitikun jalaittaa tyhjään rasiaan. Tikkuja haetaan niin kauan, että kaikki tikut on yksitellen siirretty rasiaan. Se joukkue on voittaja, joka on ensimmäisenä saanut kaikki tikut rasiaan.

Kukonkannukset

Leikkijät sitovat kukin noin 50cm:n pitkän paperisuikaleen ”kannuksen” vasempaan nilkkaansa. Johtajan annettua merkin, alkavat kaikki hypellä yhdellä jalalla (sillä missä ei ole paperisuikaletta) ja koettavat polkea toisiltaan paperisuikaleen pois. Leikkijä, jolta paperisuikale repeää, putoaa pois pelistä.

hyppy.jpg

Pitkänpitkä loikka

Tässä leikissä on kaksi joukkuetta. Leikin tarkoituksena on saada leikkijät yhteistyössä hyppäämään mahdollisimman pitkälle. Ensimmäinen hyppääjä loikkaa lähtöviivalta niin pitkälle kuin mahdollista. Seuraava hyppääjä loikkaa siitä kohdasta, johon edellinen hyppääjä putosi. Leikkijät yrittävät parantaa kokonaistulostaan onnistuneilla hypyillä. Kun kaikki ovat hypänneet, niin katsotaan, kumpi joukkue hyppäsi pisimmälle.

Myrsky kupissa

Tässä leikissä on vähintään kaksi leikkijää. Tämä on takuuvarma hauska rantaleikki. Jokaiselle leikkijälle tarvitaan oma kuppi, esim. tyhjä jugurttikuppi käy hyvin. Leikkialueelle vedetään raja, jonka taakse pitää ehtiä kuljettaa mahdollisimman monta mukillista vettä läikyttämättä sitä. Voittaja on se, joka ehtii sovitussa ajassa kuljettaa eniten vettä rajalle. Voidaan myös sopia kuljetettavien kupillisten määrä ja se, joka ensin saa kuljetettua sovitun määrän, on voittaja.

Jalkapalloa silmät sidottuina

Tässä sokkoleikissä on vähintään kuusi leikkijää. Tarvitset riittävän määrän huiveja pelaajien silmien peittämistä varten, kaksi maalia, kentän ja pallon. Pelaajat jaetaan kahteen joukkueeseen ja valitaan maalivahdit. Kaikkien leikkijöiden silmät peitetään, paitsi maalivahtien, jotka huutavat pelaajille ohjeita siitä, missä pallo ja missä muut pelaajat ovat. Peli kehittää mainiosti kaikkia aisteja.

bottom of page