top of page

VIELÄ LISÄÄ ULKOLEIKKEIJÄ

Jäätyneet hernepussit

Tämä leikki tarvitsee vähintään neljä leikkijää. Leikkijät liikkuvat merkityllä alueella pitäen hernepussia päänsä päällä. Leikin ohjaaja kehottaa leikkijöitä kulkemaan vuorotellen eri tavoilla, kuten varpaillaan, takaperin, hyppimään yhdellä jalalla, kulkemaan hitaammin tai vaihtoehtoisesti nopeammin. Jos leikkijältä putoaa hernepussi, hän jäätyy paikoilleen. Toisen leikkijän pitää poimia pudonnut hernepussi ja asettaa se jäätyneen toverinsa päälaelle sulattaakseen hänet, mutta omaa hernepussia ei saa pudottaa.

Viikinkipallo

Tähän leikkiin tarvitset pallon. Kaikki asettuvat rinkiin haara asennossa niin, että kaikkien jalat ovat kiinni toisissaan, mutta haarat ovat kaikilla saman suuruiset. Laitetaan pallo keskelle. Pallo pitää saada toisten jalkojen välistä ja estää sitä menemästä omien jalkojen välistä. Käsiä saa/pitää käyttää, jalat pysyvät paikoillaan. Eli palloa huidotaan piirin keskellä edestakaisin käsillä, kunnes se menee jonkun jalkojen välistä ulos. Kun se menee ensimmäisen kerran omien jalkojen välistä, pitää kääntyä ympäri ja vasta kun se menee toisella kerralla omien jalkojen välistä, joutuu tipahtamaan pois.

Toivottavasti löysit tästä oman mielileikkisi!

Mökkivinkki!

mölkky.jpg

Mölkky on peli, jossa yhdellä puukalikalla yritetään heittää muita pystyssä seisovia puukalikoita kumoon. Pystyssä seisoviin puukalikoihin on merkitty numerot 1-13, ja aina kun jokin niistä kaatuu saa pisteitä itselleen niiden numeroiden verran, mitä kaatuneihin kalikoihin on merkitty. Kaatunut kalikka nostetaan aina ylös siitä kohdasta, missä se on kaatunut, tai minne se on vierinyt. Näin peli muuttuu vaikeammaksi aste asteelta. Jos vaikka mökilläsi on nuotiopuita tai ylimääräistä puutavaraa, voit tehdä tällaisen mölkkypelin ihan itse. Valitse puuklapit niin, että ne ovat mahdollisimman kevyitä. Tästä hauskasta ajanviettopelistä tykkää koko perhe.

bottom of page