top of page

Piirretään Sarjakuvia!

erilaisia-sarjakuvahahmoja.jpg
SarjakuviaRiina
00:00 / 06:20

Sarjakuvat ovat yksi parhaita asioita kesälomissa. Niitä voi lukea, missä vain: nurmikolla, mökillä, teltassa tai vaikka rannalla. Divareista niitä saa melko halvalla ja ne ovat kevyttä kannettavaa.

Doodles

Oletko koskaan tehnyt sarjakuvia itse? Siihen ei paljoa vaadita. Riittää vain yksi paperi, lyijykynä ja kumi. Sarjakuvahan voi olla kokonaisen albumin mittainen, mutta siinä voi olla myös kolme ruutua tai vain yksi. Näitä yhden ruudun sarjakuvia sanotaan tilannekuviksi.

 

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin sanotaan, mutta tässä tapauksessa puhekuplan sanoissa piilee se voima ja nokkeluus.

Olet varmaan ajatellut, että sarjakuvaruutujen pitää aina olla neliöitä ja puhekuplien pyöreitä tai pilven muotoisia. Kerron sinulle salaisuuden. Ei niiden tarvitse olla sellaisia lainkaan. Hyvä sarjakuva on sinun näköisesi.

Sarjakuvaruudut voivat olla siis minkä muotoisia tahansa, vaikka pyöreitä tai sahalaitaisia, jos vain haluat. Sama koskee puhekuplia. Jos sinulla on jotain todella painavaa sanottavaa, niin viesti menee varmasti perille, jos puhekuplasi on salamakulmainen. Tällaisen puhekuplan sisässä voisi olla vaikkapa ”MITÄ?!”.

 

Vilkaise muutamia Aku Ankkoja. Niissäkin on käytetty joskus erilaisia puhekuplia, vaikka ruudut ovatkin neliöitä.

erimuotoiset-puhekuplat.jpg
bottom of page